ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΠΑΛΙ ΣΤΗ ΜΙΑΝΜΑΡ

Συγκρούσεις σημειώνονται μεταξύ των βουδιστών και των Μουσουλμάνων της Ροχίνγκιας

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΠΑΛΙ ΣΤΗ ΜΙΑΝΜΑΡ
Δημοσίευση 27.10.2012 09:46:49 UTC
Τελευταία Ενημέρωση 27.10.2012 09:46:49 UTC

Στους 112 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις συγκρούσεις που ξέσπασαν πάλι πριν από μια εβδομάδα μεταξύ των Βουδιστών και των Μουσουλμάνων του Αρακάν στη Μιανμάρ. Στην περιοχή πυρπολήθηκαν επίσης πάνω από δύο χιλιάδες κτήρια εκ των οποίων και τόποι λατρείας.

Οι δεκάδες τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία στην περιοχή. 

Ξεκίνησε πάλι το προσφυγικό κύμα των Μουσουλμάνων της Ροχίνγκιας.

Ο εκπρόσωπος του Μπαν Κι Μουν. Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που συνεχιστούν οι συγκρούσεις μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο η μεταρρυθμιστική πολιτική διαδικασία στη χώρα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής που μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης που υποστηρίζει τις μεταρρυθμίσεις, ακύρωσαν τα εμπάργκο που εφάρμοζαν εναντίον της Μιανμάρ, κάλεσε όλες τις πλευρές να επιδείξουν ψυχραιμία.

Και το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, έκανε έκκληση στη διοίκηση της Μιανμάρ για να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να τερματιστούν τα επεισόδια. 

Στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, τονίστηκε επίσης ότι συνεχίζεται η ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή σε συντονισμό με τις αρχές της Μιανμάρ.

Η κυβέρνηση της χώρας αρνείται τη χορήγηση υπηκοότητας στους Μουσουλμάνους της Ροχίνγκιας, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται στους 800.000 και που βρίσκονται αντιμέτωποι με έντονες διακρίσεις. 

 

Τελευταία Νέα